Tietoa palvelusta

Artikkeli

Ilmasto-opas.fi tarjoaa ilmastonmuutostietoa yhdestä osoitteesta

Ilmasto-opas.fi-sivusto tarjoaa luotettavaa tutkimuksiin perustuvaa tietoa ilmastonmuutoksesta, sen vaikutuksista, keinoista sopeutua siihen ja sen hillinnästä.

Ilmasto-opas.fi -sivuston tavoitteena on:

  • olla tutkimuksiin ja muihin tarkistettuihin tietoihin pohjautuva kansallinen, kaikkien käytössä oleva digitaalinen palvelu ilmastonmuutoksesta.
  • tarjota ajantasaista, sitoutumatonta ja luotettavaa tietoa ilmastonmuutoksesta ymmärrettävästi.
  • tukea päätöksentekoa, riskienhallintaa, ilmastoviestintää ja oppimista.

Ilmasto-opas.fi tarjoaa ilmastonmuutostietoa myös ruotsiksi (Klimatguiden.fi) ja englanniksi (Climateguide.fi).

Sivuston ylläpidosta vastaavat suomalaiset tutkimuslaitokset

Ilmasto-opas.fi-sivuston ylläpidosta ja pääsisällöstä vastaavat tällä hetkellä Ilmatieteen laitos, Suomen ympäristökeskus ja Luonnonvarakeskus.

Alun perin sivuston rakensivat Ilmatieteen laitos, Suomen ympäristökeskus ja Aalto-yliopiston Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutuskeskus (YTK) vuosina 2009–2011 Ilmatieteen laitoksen koordinoimassa EU Life+-hankkeessa (LIFE07 INF/FIN/000152 CCCRP).

Sivuston teknistä ylläpitoa tukee neljä ministeriötä

Sivuston teknistä ylläpitoa rahoittavat liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä ympäristöministeriö.

Palvelun käyttäjistä ei kerätä rekisteriä

Palvelun käyttäjistä ei muodosteta henkilörekistereitä. Sähköpostiosoitetta ja/tai muita yhteystietoja kysytään palautteen yhteydessä. Käyttäjä voi lähettää palautteen nimettömänä, mutta yhteystiedot tulee antaa, jos haluaa vastauksen palautteeseen.

Tietoja käsittelevät Ilmasto-opas.fi-palvelua ylläpitävät henkilöt Ilmatieteen laitoksessa. Tiedot voidaan välittää sivuston ylläpitäjätahojen asiantuntijoiden vastattavaksi. Tietoja ei luovuteta tai myydä ulkopuolisille eikä siirretä tai luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Yhteystietoja käytetään ainoastaan palautteeseen vastaamiseen.

Ilmasto-opas.fi-sivusto ei kerää tietoja, joista yksittäinen kävijä voidaan tunnistaa. Verkkopalvelun käytöstä ei tällä hetkellä kerätä edes yleisiä tilastollisia tietoja.

Tuottajatahot